Budi autentičan

Zaboravite na uobičajene razglednice kad zapravo želite autentičan poklon koji će Vas podsjećati na Dubrovnik.
Zato smo mi tu!

Izrazi kreativnost

Želite li se sjećati Dubrovnika na jedinstven način? Zamislite vašu osobnu kreaciju poklona, a mi ćemo vam ga uručiti!

Prirodom uz korak

Počastite se prirodnom njegom za kožu, kozmetikom napravljenom na bazi okolnog bilja, koristeći tradicionalne recepte – vaša koža bit će Vam zahvalna.

Učitavanje&pomoć;

Butiga šarma za šarmantne ljude

Ručni rad │ Domaća radinost │ Hrvatski proizvod │ Originalnost

Učitavanje&pomoć;
 • VJEŠTINA RUKU IZ KAMENA

  Posebno mjesto  zauzimaju proizvodi  iz bračkog kamena, onaj isti kamen iz kojeg su se gradili gradovi i palače po našoj obali i dalje po svijetu.

 • Prirodna kozmetika

  Nudimo kreme, losione ulja, parfeme, sapune, soli za kupanje… Svi proizvodi su proizvedeni u Hrvatskoj u obiteljskim radionicama, po tradicionalnim metodama. Proizvodi sadrže visok udio maslinova, bademova te prirodnih esencijalnih ulja koji čine dobro vašoj koži. Proizvodi ne sadrže aditive, stabilizatore, niti umjetne boje kao ni parabene. Proizvodi nisu testirani na životinjama.

 • ZA SLADOKUSCE

  Tartufi, med, marmelade, keksi, začini, čaj, likeri, ulja…samo su dio naše ponude. Ovom prilikom svim dečkima želimo dati jedan savjet-djevojke vole našu tamnu čokoladu s lavandom i bademom uz domaći liker od šipka.

 • NARODNI PROIZVODI

  Kultura i tradicija Hrvatske predstavljene su kroz pažljivo odabrane proizvode ruralnog područja. Neki proizvoda su uvršteni pod zaštitu UNESCO-a: licitar, lepoglavska čipka, drvene igračke sa etno motivima.

 • modni dodaci

  Tražite li fini modni dodatak, ne možete pogriješiti s modnim dodacima napravljenim od kvalitetnih materijala; to su radovi hrvatskih dizajnera pristupačnim cijenama. Pogledajte svilene, ručno oslikane šalove i kravate.

 • UKRAS ZA VAŠ DOM

  Ponesite doma djelić Dubrovnika i poklonite mu poseban prostor u vašem domu kako bi vas oraspoložio šarmom.  Nudimo široku ponudu dekorativa iz različitih materijala: keramika, metal, kamen, svila, pamuk…

Već ste u gradu?

Kad imate osjećaj da već neko vrijeme kružite po trgovinama bez većeg oduševljenja istom vrstom proizvoda, krajnje je vrijeme da nas posjetite. Okružena restoranima i kafićima, smještena na poznatoj ulici Prijeko, naša mala galerija i trgovina nudi vedrinu drukčijih proizvoda, onih kvalitetnih, hrvatskih po pristupačnim cijenama. U ugodnoj atmosferi, istražite radove hrvatskih talenata, domaću radinost od Osijeka do Dubrovnika, brački kamen, prirodnu kozmetiku i više od toga.

LOKACIJA

Priča o Medusi

Kad smo prije deset godina osnovali obitelj, a i započeli obiteljski posao, željeli smo našoj trgovini dati ime iz priče, a u našem primjeru je to mit o Medusi. Kako naši zelenci Maro i Baro nose lice Meduse na sebi, a ona sve koje ju pogledaju pretvara u kamen, svidjela nam se poveznica između onoga što nudimo i gdje nudimo.

VIŠE

Jelena & Andrej