O nama

Nakon što smo prije deset godina iznajmili kombi i krenuli iz Slovenije u željni životnog boljitka, osnovali smo obitelj, kao i obiteljski posao. Inspirirani idejom o trgovini isključivo hrvatskih proizvoda, kako bi na jednom mjestu pokazali kvalitetu i ljepotu hrvatske ponude, otvorili smo vrata u svijet i zaželjeli dobrodošlicu našim gostima u Hrvatsku. Ideja je dati priliku gostima da u svoj dom odnesu autentičnost i originalnost hrvatskog proizvoda kao i oduševljenje nad radovima vještih ruku. Kao rezultat, naša ponuda je rad hrvatskih domaćih radinosti i umijeća neistraženih umjetnika, većinu kojih osobno poznajemo, a sve u suradnji sa prirodom. Naša priča se nastavlja, a vas pozivamo da postanete dio nje!

14672735_10154520950220871_1554759467_o

Priča o Medusi

tumblr_nqj4z7snjh1u73q86o1_500

Kad smo započeli obiteljski posao prije deset godina, željeli smo povezati  što nudimo i gdje nudimo s pričom o Medusi. Postoje različite verzije ove priče, ali najčešća je ona o prelijepoj  duhovnici Atene, koja se udala za Posejdona, zaboravljajući na zavjet djevičanstva. Zato ju je Atena kaznila tako što je pretvorila Medusinu bujnu, mekanu kosu u otrovne zmije. Od tada, Medusa svoje promatrače pretvara u kamen. Razmišljajući o dubrovačkim zidinama, bračkom kamenu, Posejdonovom moru, trgovini smo dali ime. Ne znamo kad je Medusa dobila priliku pogledati  ovaj dio svijeta, ali za sobom je ostavila čistu ljepotu kamena i Jadranskog mora, a to je njena istinska priroda. Svojom ponudom trgovina Medusa može biti tome dokaz, zato dobrodošli!  Pozdrav svim poslovnim prostorima  imenom Medusa po cijelom svijetu!

Naše osoblje

„Svaki proizvod ima svoju priču“, nije samo slogan. Želimo vas povesti u šetnju po našoj trgovini.

Croatia, Dalmatia, Dubrovnik, Mediterranean area, Adriatic Coast, One of the 'Zelenci' statue ('greenies') at the town Belfry and bell by Ivan Krstitelj Rabljanin

Jeste li znali?

Dubrovački zelenci Maro i Baro na gradskom zvoniku nose lice Meduse na sebi (na rukama i pojasu suknje).